Spolupráce v rámci projektu „Piloti lidem“

Projekt „Piloti lidem“ dal dohromady skupinu dobrovolníků, pilotů, kteří chtějí v této nelehké situaci pomoci s distribucí zdravotnického materiálu a potřebného personálu po celé republice. Do systému projektu dobrovolně se zaregistrovalo přes 300 pilotů, kteří jsou schopni pokrýt republiku z 90 letišť. Jedná se o letce, kteří většinu své letecké kariéry létají pro radost na aeroklubových letištích a na sportovních strojích. Svůj koníček tak mohou a rádi přetaví v pomoc druhým a zásadně urychlí tolik potřebnou logistiku zdravotnického materiálu. Mezi dobrovolníky jsou i piloti vrtulníků, kteří zaručí hladké dopravení materiálů přímo do nemocnic.

První let v rámci projektu absolvoval akrobatický letec a mistr světa série Red Bull Air Race, Martin Šonka, který dopravil zdravotnický materiál z Brna do Ostravy.

Naše společnost vždy ráda spolupracuje v rámci obdobných iniciativ. Lety uskutečněné na letišti Kunovice byly v rámci tohoto projektu bez všech letištních poplatků.

Kladné reakce projekt eviduje z jiných zemí. „Kontaktovali nás zástupci Lucemburska, že by na státní úrovni chtěli pustit podobný projekt a ten český používají jako referenci faktu, že to může fungovat. Stejnou reakci jsme zaznamenali i z Velké Británie,“ říká Ondřej Daňa, mluvčí projektu.     

Tisková zprávu Piloti lidem.cz:

https://pilotilidem.cz/aktuality/tiskova-zprava-piloti-dobrovolnici-v-ramci-projektu-piloti-lidem-zacali-s-rozvozem-zdravotnickeho-materialu-jen-minuly-tyden-vyridili-na-dvacitku-letu/

Video:

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=xUi2I0hgyJs&fbclid=IwAR1J0nRN3oKR7RA7jNmQVMCSisLneY4qxyx0nC-um8N955bPm9eX-iFhNYE&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=BiYFL56wC8o