Album „Lidé v UGMK“

V říjnu roku 2019 oslavila společnost UGMK 20. výročí od svého založení. Během těchto dvaceti let se firma vyvinula z tradičního průmyslového holdingu na moderní průmyslovou společnost nové generace. K tomuto významnému výročí byla vydána pamětní kniha „Lidé v UGMK“.

Hlavními postavami publikace jsou zaměstnanci, kteří svým přispěním formují celý holding. Cílem však bylo představit tyto lidi nejen jako „zaměstnance“, ale ukázat je i v jiném světle a prezentovat jejich zajímavé koníčky.

 

Za Aircraft Industries zaznělo v knize přání generální ředitelky Ilony Plškové a byl představen analytik Miroslav Hlavačka. Ve svém volném čase se Miroslav zabývá oživenou historií a loděmi seveřanů z 10. století. Začínal s historickým šermem, lukostřelbou a rekonstrukcemi drobných řemesel. Později se mu podařilo se účastnit pokusných plaveb na replikách historických lodí na Baltu. „Vyzkoušet si život přímo na moři bylo velmi inspirativní pro stavbu vlastní lodě.“ říká Miroslav. Ve spolupráci s německými a dánskými archeology, kteří mají s těmito rekonstrukcemi velké zkušenosti, aktuálně připravuje projekt stavby menší lodě podle nálezu z Dánska.

 

Jubilejní album holdingu bylo nominováno v několika prestižních soutěžích podnikových médií jako jsou například „Stříbrné nitě“, kde obsadilo první místo a „MEDIALIDER-2019“, ve kterém se umístilo na čestném třetím místě.